Ημεροβίγλι

Παραδοσιακός οικισμός

Το Ημεροβίγλι είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε βράχο και έχει καταπληκτική θέα στην καλντέρα. Εξαιτίας αυτής της μοναδικής θέας που προσφέρει, έχει χαρακτηριστεί “Μπαλκόνι του Αιγαίου”.

Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά απ’ τα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Στην πραγματικότητα είναι η συνέχεια των Φηρών και δεσπόζει στο υψηλότερο σημείο της καλντέρας, περίπου 300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Ημεροβίγλι έχει έντονο κυκλαδίτικο χρώμα με λευκά σπιτάκια, εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους και γραφικά καλντερίμια και προσφέρεται για περίπατο. Μπροστά από το χωριό βρίσκεται ένας τεράστιος βράχος, που ονομάζεται «Σκάρος» κι εκεί ήταν η πρωτεύουσα της Σαντορίνης μέχρι τον 18ο αιώνα. Από το βράχο του Σκάρου ένα μικρό μονοπάτι οδηγεί στο εκκλησάκι της Θεοσκέπαστης, που είναι κτισμένο στην άκρη του βράχου, με καταπληκτική θέα προς τα νησάκια Παλιά και Νέα Καμένη.

Το Ημεροβίγλι έχει ακόμη μπαράκια, καφέ, ταβερνάκια κι εστιατόρια, συνδυάζοντας μοναδικά το κοσμοπολίτικο περιβάλλον και μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στη Σαντορίνη.

Δείτε βίλες σε άλλη περιοχή:

BOOK ONLINE