Φηροστεφάνι

Το «στεφάνι» των Φηρών

Το Φηροστεφάνι είναι ένας απ’ τους ομορφότερους οικισμούς της Σαντορίνης. Βρίσκεται μόνο μισό χιλιόμετρο μακριά απ’ τα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού.

Το «στεφάνι» των Φηρών δικαίως έχει αυτό το όνομα καθώς, στεφανώνει με τα λευκά σπιτάκια του την πρωτεύουσα του νησιού. Ο γκρεμός εδώ πάνω γίνεται τόσο απότομος, που σε γεμίζει δέος και σε καθηλώνει. Η θέα προς το Αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο, το ηφαίστειο και τα κοντινά νησάκια είναι εκπληκτική.

Παραδομένο στην αγκαλιά της καλντέρας, το Φηροστεφάνι έχει μια θαυμάσια αρχιτεκτονική στα κτίριά του και συνδυάζει λευκό και γαλάζιο. Είναι γνωστό για την μοναδική θέα που προσφέρει, τις εκκλησίες, τα υπόσκαφα σπίτια και τα στενά σοκάκια του. Το Φηροστεφάνι έχει έντονη ζωή με εστιατόρια για όλες τις γευστικές επιλογές, καφέ, και καταστήματα, αλλά προσφέρει και στιγμές μοναδικής χαλάρωσης και γαλήνης με θέα την καλντέρα.

Ο περίπατος από τα Φηρά προς το Φηροστεφάνι και στη συνέχεια προς το Ημεροβίγλι ακολουθώντας το φρύδι της καλντέρας, είναι μια απ’ τις ωραιότερες βόλτες που θα κάνετε στη ζωή σας.

Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το συνεδριακό κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, όπου θα δείτε τρισδιάστατες φωτογραφικές αναπαραγωγές των τοιχογραφιών απ’ τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Ιστορικό ενδιαφέρον έχει και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, που ιδρύθηκε το 1651 και βρίσκεται ανάμεσα στο Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι.

Δείτε βίλες σε άλλη περιοχή:

BOOK ONLINE